ترخیص کالا و تشریفات گمرکی
آیا تا به حال در مورد ترخیص کالا از گمرک چیزی شنیده اید؟ تشریفاتی که قرار است با آن آشنا شویم و مراحل اجرای آن را نیز بررسی کنیم، نوعی تشریفات لازم برای ترخیص کالاهای وارداتی و صادراتی بر اساس قوانین امور گمرکی و آیین نامه اجرایی (تنظیم اظهارنامه گمرکی و ارائه به اداره گمرک). . عباراتی مانند ترخیص کالا و اظهارنامه گمرکی ممکن است برای برخی شناخته شده نباشد. برای بررسی بیشتر امور گمرکی با ما همراه باشید.
ترخیص چیست؟
زمانی که تصمیم دارید تجارت خود را به خارج از مرزهای کشور گسترش دهید، باید کالاهای خود را از طریق فرآیند ترخیص کالا از گمرک عبور دهید. این فرآیند توسط گمرک کشور شما و کشور پذیرنده انجام می شود. دولت به اداره گمرک اجازه می دهد تا سیاست های واردات و صادرات را اعمال کند. این سیاست ها در هر کشوری متفاوت است و به عنوان فردی که به دنبال جابجایی کالا از طریق مرزها هستید، اگر با سیاست های تجارت بین المللی کشور خود آشنا باشید، کار شما راحت تر می شود.
همچنین اداره گمرک اقدام به اخذ عوارض گمرکی نموده و امکان حمل و نقل در داخل و خارج از کشور را فراهم می کند. هنگامی که کالا از سواحل شما خارج می شود، پس از انجام برخی از تشریفات گمرکی، گمرک کشور شما کالا را ترخیص می کند و گمرک کشور پذیرنده آن را برای ورود به کشور خود ترخیص می کند. هنگامی که محموله وارد کشور می شود، در منطقه ای تحت صلاحیت گمرک نگهداری می شود تا در انتظار ترخیص باشد و پس از آن ترخیص شود. مراحل ترخیص کالا از گمرک به شرح زیر است:
- مرحله 1: بازرسی اسناد
- مرحله 2: محاسبه مالیات و عوارض
- مرحله 3: پرداخت مالیات و عوارض
- مرحله 4: ترخیص کالا
تشریفات گمرکی و اظهارنامه
همانطور که می بینید، اظهار مهم ترین اصل در تشریفات گمرکی است. اظهارنامه گمرکی یک سند قانونی است که ارزش و محتوای کالایی را که وارد یا صادر می کنید، اعلام می کند. این سند توسط مقامات گمرک در کشور مبدا و کشور مقصد برای اطمینان از مطابقت معاملات و پرداخت صحیح مالیات و عوارض استفاده می شود. ترخیص کالا از گمرک فرآیندی است که کالا قبل از واردات یا صادرات باید طی کند. مهم است که اظهارنامه گمرکی شما دقیق باشد، در غیر این صورت می تواند باعث تاخیر در عبور از مرز شود.
همه چیز درباره تشریفات گمرکی
پیشتر گفته شد تشریفات گمرکی مراحل ترخیص کالاهای وارداتی و صادراتی طبق قوانین امور گمرکی و آیین نامه اجرایی (تنظیم اظهارنامه گمرکی و ارائه به گمرک) می باشد. این تشریفات معمولا برای کالاهای وارداتی و صادراتی کمی متفاوت است. به موارد زیر توجه کنید:
تشریفات گمرکی کالاهای وارداتی
- عرضه برای مصرف: ترخیص گمرک در بدو ورود، پرداخت عوارض و مالیات
- تهیه اظهارنامه مبادله کالا (DEB)
- ذخیره سازی اوراق قرضه: قرار دادن کالا در انبار اوراق قرضه، امنیت فقط برای عوارض و مالیات، امکان تقسیم قطعات برای ترخیص جزئی از گمرک هنگام خروج از انبار.
- ترانزیت تحت کنترل گمرکی: انتقال کالای شما تحت کنترل گمرکی
- پذیرش موقت: ورود کالای شما بدون پرداخت عوارض و مالیات به قلمرو سوم برای پردازش و تعمیر تا صادرات مجدد آن
- فرآوری داخلی: واردات مواد اولیه بدون عوارض، مالیات برای فرآوری و صادرات مجدد محصول نهایی به کشور ثالث (نگهداری سوابق موجودی و تایید آن)
- استفاده نهایی: ترخیص گمرکی بدون عوارض گمرکی برای پردازش (سهمیه / مجوز استفاده نهایی / حسابداری مواد) اجرای رویه ترخیص داخلی از گمرک
تشریفات گمرکی کالاهای صادراتی
- تهیه و ارسال اظهارنامه
- ترخیص کالا از گمرک: صادرات نهایی
- صادرات موقت: کالاهای خود را به کشور ثالث صادر کنید تا در انتظار واردات مجدد آن باشد
- فرآوری خارجی: صادرات مواد خام به کشور ثالث برای فرآوری، قبل از واردات مجدد محصول نهایی با مالیاتی متفاوت از واردات (نگهداری سوابق و تایید موجودی)
- اجرای روش ترخیص داخلی گمرکی